Palma-Mallorca- Svar på frågor

Nu har jag samlat ett gäng av era Palma och Mallorca frågor och tänkte svara på dem här. So here we go.

Hej Sanna! Här kommer några snabba frågor 🙂
Romantisk middag för två?
Enkel tapas i Palma?
Bästa stället för en drink innan middag?
Festlig middagsrestaurang för partysuget gäng?
Bästa baren att runda av en festlig middag med?
Bästa viken att bada från klippor?
Bästa solstolarna?

Hej ! Romantisk middag för två tycker jag ni äter vid havet. Testa Hotel Bendinat alternativt boka ett bord på IL Paradiso och se till att ni får sitta på terassen med utsikt över havet.

Enkel Tapas äter ni på Toque de Queda som ligger i en av alla Palmas mysiga gränder. Enkla tapas i enkel miljö, men supergott och väldigt prisvärt. Förösk boka bord utomhus.

Drinkar innan middagen gör ni på någon av stadens takterasser. Hotel San Francesc tak är magiskt bra. Nere i stan ligger hotel Can Alomar som också har en terass att njuta cava på. Vill ni ta er till Santa Catalina så har Cubas takbar en härlig utsikt.

Är ni sugna på Fest så boka bord på Tast Club i Palma. Missa inte att beställa deras friterade kronärtskockar, Burratan och deras underbara Iberico skinka.Runda av kvällen med en drink på Weylers coctailbar. Beställ deras Cava Sangria som kommer i stora härliga glas.

Vill du bada från klippor så är Bendinat ett toppenställe för er. Ni kan även äta lunch på hotellets restaurang men glöm inte att ta med egna handdukar.

Boka en skön solstol på nya Puro Beachclub i Illetas eller Gran Folie i Andratx om du vill slippa sand mellan tårna.

Hej sanna, tack. För en inspirerande blogg!
Jag och min sambo ska till Palma med våran fyra månaders bebis, har hyrt en lägenhet lite utanför, har du bra tips på restauranger samt bad ställen där en fyra månaders kan hänga med? / Emma

I Portixol kan ni knalla med vagn längs med havet och slå er ned lite varsomhelst. Ät en lunch på mysiga, men också lite stimmiga El Bungalow och promenera sen in till stan för en tidig middag på La Rosa Vermuteria i Palma.

Hej!
Åker till Portal Nous om en månad. Tänkte höra om du har några bra tips på restauranger i närheten, stränder, beach club, utflykter m.m.

Tar tacksamt emot tips!

Du bor superbra, närheten till både stan och stränderna.

Puerto Portals som du har på gångavstånd är fullt av restauranger. Mina favoriter är Flanigans, Tahini och Ritzi. Frukost äter du på Capuccino. Det finns även två bra stränder där. En beachclub som heter Roxy ( mer av ett AW ställe dock) och sen har du massor av stränder i krokarna med eller utan solstolar. I Portal Nous hittar du nyöppnade La Perla och för frukost och ekologiska godsaker har du Cocos.

Hej Sanna!

Jag och min sambo åker till Palma i höst för att gifta oss. Jag undrar om du vet någon bra/fin restaurang som vi kan äta vår bröllopsmiddag på.

MVH Hanna

Hej Hanna.

Vad underbart med bröllop på Mallorca.  Jag älskar Gran Hotel Son Net och vill ni ha det riktigt lyxigt så åk till Cap Rocat för lunch eller middag.

Hej, jag älskar Mallis och har varit där flera gånger. Hittar alltid nya härliga små badvikar/byar med härliga restauranger. Vilka är dina bästa tips på stränder med bra restauranger?

Jag älskar Cala Cap Falco och Iilletas stranden har också en bra restaurang.  Längst med stranden ut mot Portixol finns också många bra stopp.

Hej!! Jag undrar några saker! Vilken är den bästa utflykten om man har en bil, typ åka till en vik eller resto som ligger lite längre bort än Palma?

Ta bilen till Cala Cap Falco, en mysig vik som ligger i Sol de Mallorca eller åk upp till Deia och leta upp en strand.  Es Trenc är också en härlig strand att besöka, dock väldigt mycket folk under högsäsong.

Hej!
Vi åker till Palma och Puerto Pollensa i sommar med en 2,5-åring och söker härliga tips på resturanger eller utflykter både barn och vuxna kan njuta av. Och gärna också tips på udda inredningsbutiker liknande ikat-tygbutiken du tidigare tipsat om i Pollensa. Tack för en fin blogg!

Hej.

Kolla tips på restauranger ovan. Spana in söndagsmarknaden i Consell och stanna då också på inredningsbutiken i Santa Maria som jag tipsat om innan. Inne i Palmas gränder poppar det upp en hel del nya butiker, knalla runt där så lovar jag att du dyker på en härlig shop. Tänk bara på att många små butiker har siesta mitt på dagen.

Hej Sanna, det vore kanon med info kring själva flytten, formalia i Spanien (jag antar att ni är skrivna där?), hur ser den processen ut. Leta lägenhet – tips på bra mäklare. Vi ska flytta till Palma i slutet på året, letar efter en lägenhet i Gamla Stan. Och tack för din blogg – fröjd för ögat och bra info!
Hälsningar,
Marzena

Hej.

Kolla på idealista som är Mallorcas svar på Hemnet. Där finns både hyr och köp objekt. Ta hjälp av en Notarie som kan guida dig genom ett köp utomlands. Det är otroligt mycket mer formaliteter och pappersarbete här. Skaffa ett NIE nummer, som gör att du kan bo och leva och jobba på ön. Vad roligt att ni kommer till ön. Lycka till!

Hei Sanna,
Jeg har utrolig lyst til å ta med mann og barn og bo under solen i Spania, men mannen i huset er redd for å risikere jobb og fremtid. Jeg kan nemlig ta med meg jobben hvor enn i verden.Hva gjorde at dere kunne flytte ned ? Kjente dere mange fra før der nede? Hvordan er skolen og trives barna? Hvordan er dagliglivet dere nede, har dere blitt kjent med fastboende spanjoler eller kun svenske? Mange spørsmål, men jeg håper du har tid til å svare. Ønsker deg en superfin dag videre 🙂 Klem

Hej Mona,

För oss har just Mallorca varit en dröm, en dröm i många år. Dock trodde vi kanske att det skulle ske på lite äldre dar. Jag kan flytta med mitt jobb och min man jobbar här på ön. Vilket gjorde att en möjlighet om ett liv på vår ö dök upp. Vi kände inga när vi flyttade ned men har fått ett stort umgänge dels via barnen och skolan men också genom nya kontakter. Främst umgås vi med Skandianvier men min man jobbar med många Spanjorer. Barnen går på svenska skolan och trivs minst lika bra som oss. För oss har det här blivit en dröm som blivit sann.

Hej Sanna,

Tack för en fin blogg, jag sitter precis och ska boka en resa till Mallis under juli och undrar om du har några tips på boende? Jag och min kille har med oss vår dotter på 1,5 så det är full fart, vi vill gärna bo nära härliga stränder och ja lite bra restauranger runt i kring. Vi har tittat på IIletas, och 2-3 nätter i Palma stad. Var tycker du man ska bo? Vi vill ha vackra vyer, vackert vatten och barnvänlig strand och gärna lite bra häng runt hotellet.

Hej,

Just de två ställena du nämnt nu är ju perfekt med barn. Många hotell i Palma har inga problem med små barn. Vill ni ha pool så är Hotel Cort eller Possada Terra Santa två bra alternativ. I Portixol ligger klassiska Hotel portixol, där vet jag att man får ha barn. De andra är jag faktiskt osäker på. Jag skulle nog kolla hotel Esplendido i Soller, samma ägare som Portixol om ni vill ha ett barnvänligt hotell utanför Palma.

Nu hoppas jag att ni har fått lite svar på era frågor! Kram Sanna

2 Comments

  1. Hej,
    Så himla härlig blogg du har!
    Jag undrar om man alltid måste boka bord på restaurangerna? Vi åker ner för en weekend i juli och jag blir lite stressad om jag redan nu måste hitta bra restauranger och boka bord. Kan man inte bara dyka in på restauranger efter vägen när man strosar runt?

    1. Sanna Fischer

      Hej, nja det beror väll kanske lite på. Finns ju mängder med hål i vägen att slinka in på, men vill ni gå på det som är lite mer poppis just nu skulle jag boka i förväg. x sanna

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *