Hotel San Francesc-en Palma favorit

I helgen checkade vi in på en av mina absoluta favorithotell- Sant Francesc Singular på Placa Sant Francesc. Färgskalan, stämningen, ljuset, doften och sängarna gör det till ett av mina favoriter i världen.

Hotellet som tidigare var en privatbostad ( en hyfsat maffig sådan) har en färgskala som går i grått och greige med vita och svarta detaljer. Textilier är tunga i linne och alla väggar och garderober är klädda liknande tyg.

Hotellets innegård är helt underbar. Här kan man sitter för en kaffe eller drink och jag har kommit hit några gånger med min dator och suttit och jobbat bara för att jag älskar miljön. Så fint att man låtit olivträden stå kvar på gården.

Jag har haft lyxen att bo på det här hotellet förut och här ser ni tydligt de tygklädda väggarna i burspråket.

Den här gången delade jag och Sofi rum och det kändes som om vi bodde i en liten vindsvåning med fantastiskt utsikt över Palmas alla vackra kyrkor.

Så här såg det ut utanför vårt lilla fönster på morgonen när vi drog bort de tunga linnegardinerna.

Hotellet är fyllt med vacker konst. I korridorerna trängs det ena vackra fotografiet efter det andra. Jag vill ha alla. Jag har för mig att det bara är Spanska konstnärer representerade på hotellet.

I källaren finns frukostrestaurangen och där är det mesta ekologiskt och väldigt fräscht.

På taket ligger takbarnen som serverar lunch och nu också sushi till middag. Här skiner solen och har du tur får du tag på en av de sköna solstolarna och kan sola bland Palmas vackraste kyrktorn. Om jag får välja sitter jag gärna här sent på kvällarna och sippar Cavasangria med människor jag älskar.

Mina tidigare inlägg från hotellet hittar ni HÄR och HÄR.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *